Interreg og NorDigHealth deltager i fejringen af den tyske genforening

Nyheder • by

De morgenfriske indbyggere i Kiel stod den 2. oktober op til en by, som havde lagt an til en fejring af den helt store kaliber. Hvide telte var skudt op på byens pladser og i parker som svampe i en våd skovbund, og her gjorde organisationer, foreninger og virksomheder sig klar til at præsentere sig for nogle af de 500.000 mennesker, som forventes at deltage i fejringen af den tyske genforening. I år er det 29 år siden, at øst blev en del af vest i Tyskland, og dagen, den 3. oktober, er blevet gjort til helligdag og fejres hvert år. Værtskabet går på tur mellem de 16 tyske delstater, og i år tilfaldt æren Slesvig-Holsten

Europaminister på besøg

NorDigHealth fandt sig tilrette i Interreg Deutschland-Danmarks telt i Ratsdienergarten i det centrale Kiel, hvor naboerne var Interregs STRING og Baltic Sea programmer. Her kunne besøgende høre om forskningen i NorDigHealth og prøve appen Alleye, som bruges til at genkende øjensygdommen AMD, og de kunne også se blandt andet Cortriums C3, som bruges til overvågning af patienter, som er blevet opereret i maven. Ud over forbipasserende borgere kom også Slesvig-Holstens europaminister, Sabine Sütterlin-Waack, forbi. Hun har blandt andet samarbejde med Danmark som prioritet i ministeriet, og sammen med NorDigHealth præsenterede de forskellige Interreg-projekter deres arbejde.

Fest for hele Tyskland

Selvom festlighederne finder sted i Kiel i år, så er det en fest for hele landet. Dette fik borgerne syn for, når de på festpladsen besøgte de forskellige delstaters udstillinger. Her kunne man se delstaterne fra deres bedste side og smage sig igennem landet i blandt andet øl fra Bayern, grillpølser fra Thüringen, syltede agurker fra Spreewald og kirsebærlagkage fra Schwarzwald. Næste år er det delstaten Brandenburg, som indtager rollen som vært for fejringen af genforeningen, og det skal efter planen finde sted i byen Potsdam.

Kiels overborgmester, Ulf Kämpfer (tv) og Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther, skyder festlighederne i gang.

Ved standen.

Delstaten Brandenburg viser specialiteterne frem.

Information i Baden-Württembergs telt.

Go back