Kickoff i Næstved er en succes

Nyheder • by

NorDigHealth trækker kø til City Nat

- Ej, der dufter af popcorn! Ordene kommer fra en af de yngre borgere i Næstved, som trækker sin far hen imod NorDigHealth’s stand til City Nat i Næstved fredag den 28. juni. Og mens popcornene og ballonerne med helium lokker de yngre til, så er det andre tilbud, der lokker de voksne gæster til. Både Tanitavægten, som kan måle kropssammensætning og BMI, og øjenlæge Anders Jürs trækker lange køer på Hjultorv på den solbeskinnede eftermiddag.

-Jeg tror, jeg har været hele pensum igennem som øjenlæge i dag, siger Anders Jürs i en kort pause mellem de mange ventende gæster. For selvom han er mødt op for at tale om udviklingen af en app til at spore øjensygdommen AMD, så benytter folk også muligheden for at få en fagmands vurdering af andre problemer med øjnene.

Fedt og muskler

BZZZT. Tanitavægten printer en bon ud, hvor Sussie Olsen kan se sin kropssammensætning. Hun kan blandt andet se sin fedtprocent og sit BMI. Begge er i den gode ende. Sussie Olsen besøger NorDigHealth’s stand sammen med sin mand, og de har begge skrevet sig på listen over potentielle deltagere i studiet om søvn, stress og motion, og Sussie Olsen ser frem til at få udleveret et Garminur.
-Det lyder interessant, at man kan følge sig selv og se, hvad man egentlig skal gøre. Det er så nemt at læse sig til en hel masse, men man ved jo ikke, om det virker, siger hun.
Og interessen fra borgere i Næstved og omegn glæder Lisbeth Højkjær Larsen, som står for studiet.
-Det er enormt vigtigt for at kunne indsamle nok data om, hvad teknologien gør ved os på godt og ondt, siger forskeren.

Næstveds politikere viser vejen

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen deltager i studiet 'Motion, søvn og stress' og tog en konditest på Næstved Sundhedscenter.

Det er ikke kun menigmand på gaden, som synes, at projektet lyder spændende. Både regionrådspolitiker Freddy Blak og borgmester Carsten Rasmussen har deltaget i en indledende test, hvor de har fået målt deres kondital. Med tilskuere lader hjerneforsker Troels Kjær dommen falde over de to politikeres helbred. Og der er ingen tvivl om, at Carsten Rasmussen er i god form.
-Men mens Carsten Rasmussens kondital faktisk er faldet en lille smule over den sidste uge, så har Freddy Blak forbedret det, konkluderer han.

Læs også om NorDigHealths arrangement i Sjællandske den 30. juni.

Go back